Keuken opknappen tips

Keuken opknappen tips? Welke manieren zijn er om uw keuken op te knappen? Dit is voornamelijk afhankelijk van uw budget en de kwaliteit van de afwerking.

Ontvang gratis keukenbrochures, voor inspiratie. Of bekijk hier de goedkoopste keukens.

Een aantal tips om uw keuken op te knappen. Dit kan handig zijn voordat u begint aan het opknappen van uw keuken. U leest het hieronder.

Keuken opknappen tips

Keuken schilderen/spuiten

Een goedkope oplossing om uw oude keuken wat te vernieuwen: schilderen of laten spuiten. Het is op zich een voordelige manier om de oude keuken wat te vernieuwen. Let wel goed op welke keukenfronten er nu op zitten en of de verf goed hecht.

Dit is de voordeligste manier om uw keuken op te knappen. Het resultaat is meestal niet super en afhankelijk van het keukenfront dat er reeds op zit. Informeer altijd goed voordat u uw keuken laat spuiten.

 De doe-het-zelf:

  • Zorg voor de juiste verf;
  • De frontjes die u wilt overschilderen/spuiten goed schuren;
  • Als volgt de frontjes goed ontvetten. (Anders hecht de verf niet of bladert het snel af);
  • Daarna kunt u beginnen met schilderen/spuiten.

Als de verf op de frontjes zit, laat deze dan goed uitharden. Het verschilt per verf, maar het kan van één dag tot een week duren voor de verf helemaal uitgehard is.

Ook kan het zijn dat de verf de 1e keer niet helemaal dekt. Wat te doen?

  • De geschilderde/gespoten frontjes lichtelijk opschuren;
  • U moet de frontjes opnieuw ontvetten;
  • Zodra ontvet kunt u beginnen met de 2e laag.

Dit blijft slechts een tip, voor meer informatie over het schilderen en/of spuiten van uw keuken kunt u contact opnemen met de keukenzaak, een renovatiebedrijf of bij een deskundige in een bouwmarkt.

Keuken renoveren

Een keuken renoveren is soms een goedkope manier om op keukenkosten te besparen. Als het puur om het opknappen van de keuken gaat, bijvoorbeeld een nieuw werkblad. Dan kunnen de kosten meevallen.

In tegenstelling tot een nieuwe keuken is een keukenrenovatie veel maatwerk en arbeid, en dus minder materiaalkosten. Laat altijd een offerte maken. Keukenrenovatie werkt normaliter nooit met kortingen (doordat er nauwelijks materialen zijn waar winst op gemaakt kan worden).

Twee keukenzaken echter bieden wel korting aan op renovatie. Bespaar veel geld op uw keukenrenovatie.

Bij een keukenrenovatie kunt u er bovendien voor kiezen om niet direct de hele keuken te vernieuwen, maar bijvoorbeeld alleen de tegels, de frontjes, (zoals hierboven ook benoemd) het werkblad of een combinatie hiervan.

Zo past u de opknapbeurt eenvoudig aan uw budget aan en kunt u zelfs de kosten spreiden over een langere periode. Bent u benieuwd naar de kosten van het renoveren van een keuken? Kijk dan op www.keukenrenovatiekosten.nl. Op deze website kunt u ook alle bedrijven vinden die keukens renoveren.

Meer keuken opknappen tips? Bekijk onze links. Zie ook het gratis keukenboekenpakket met ruim 500 pagina’s vol inspiratie voor uw nieuwe of op te knappen keuken. Vraag gratis keukenbrochures aan.

Wenst u meer informatie over keukens?  Bekijk de website Izaa.nl.