Opknappen keuken

opknappen keuken

Is het tijd om uw keuken op te knappen? En heeft het geen zin om een nieuwe keuken te kopen?

Hier leest u alles over het laten opknappen van uw keuken. Met een keuken die niet mooi meer is kunt u natuurlijk een aantal dingen doen.

U kunt er voor kiezen de keuken op te knappen of te vervangen. Alles hierover vindt u hieronder.

Opknappen keuken

U kunt een keuken renoveren. Een keukenrenovatie kan soms echter wel flink prijzig zijn. Op het renoveren van uw keuken wordt over het algemeen minder korting gegeven dan bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Als u van plan bent om uw keuken op te knappen, informeer dan eerst goed rond en bepaal uw budget. Om een idee van de kosten te krijgen kunt u hier gratis keukenbrochures bestellen, u hebt ze al binnen een paar dagen bij u thuis.

Of bekijk direct de goedkoopste keukenwinkel met Duitse kwaliteit keukens en vergelijk de prijzen zelf.

Vervangen keukenfrontjes

Het vervangen of opknappen van de keukenfrontjes is over het algemeen prijzig. Ervan uitgaande dat u alle keukenfrontjes wenst te vervangen. Frontjes maken grotendeels de prijs van de keuken.

Een voordelig alternatief kan zijn om de frontjes met kunststof plakfolie te bekleden. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing.

De folie kan na enige tijd los laten. U kunt altijd informeren bij de desbetreffende keukenzaak wat het kost om ze te vervangen en wat de beste oplossing is?

Keukenfrontjes helemaal vernieuwen of de fronten beplakken met kunststof plakfolie. U bepaald zelf of het rendabel is.

Vervangen werkblad keuken

Wilt u alleen een werkblad vervangen? Dan vallen de kosten van een aanpassing meestal mee. Wel moet u er rekening mee houden dat er naast het werkblad meestal ook een nieuwe spoelbak moet komen.

De uitsparingen in het werkblad voor zo’n spoelbak kunnen fabriekstechnisch gezien prijzig zijn.

Losse elementen, zoals apparatuur of kranen zijn vaak wel makkelijk te vervangen, dan moeten ze wel dezelfde maten hebben. Kraan uitsparingen echter, zijn bijna altijd de zelfde maat. Bekijk dit altijd goed voordat u de koop doet.

Meer weten over het renoveren van uw keuken? Kijk dan snel op de pagina keuken renovatie voor nog meer informatie.